Speciale Technieken

Speciale Technieken

Nagelregulatie techniek

Een specialisatie van de medisch pedicure is de nagelregulatie techniek. Nagelregulatie techniek is een techniek waarbij gebruik gemaakt kan worden van een ross Fraser techniek, onyclip- strip, goldstadt- spange, BS spange, Gorkiewicz-spange of de Luga-clip dit om te voorkomen dat een nagel ingroeit. Afhankelijk van het probleem en vorm van nagel maak ik een keuze uit deze technieken

Speciale Technieken

Speciale Technieken

Orthosiologie

Orthesiologie is het maken van een op maat gemaakt siliconen hulpstukje die ontlasting geeft aan het drukpunt op uw voet, b.v. een likdoorn tussen 2 tenen die maar telkens terugkomt: hiervoor maak ik een op maat gemaakte teenspreider met daarin een uitsparing voor de likdoorn. Zo kan ik het terugkeren van de likdoorn uitstellen of voorkomen. Ortheses kunnen drukontlastend, regulerend of drukverdelend zijn.

Speciale Technieken

Anti druk techniek

Vilttechniek wordt toegepast bij druklokaties op de voet ter ontlasting. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk, na een behandeling, tot rust kan komen. Het materiaal dat ik kan gebruiken is vilt, fleecyweb, foam, viltringen of andere drukontlastende producten, dit afhankelijk van de klacht.

Speciale Technieken

Nagelprothese techniek

Nagelprothese techniek is bij zeer veel nagelproblemen te gebruiken. Binnen deze techniek maak ik gebruik van acryl of gel. Hiermee maak ik een kunsthoeknagel, een deelnagel of volledige nagel.

Afspraak maken