sportvoeten

Sporters en Sportvoeten

Steeds meer mensen sporten. Regelmatig sporten is goed voor uw gezondheid. Wie in beweging blijft,houdt het lichaam langer fit en gezond. Bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten. Dus niet alleen bij voetbal en loopsporten. Door pijn in uw voeten kunt u onnatuurlijk gaan lopen, waardoor de kans op blessures toeneemt. Het is daarom van belang dat uw voeten in goede conditie zijn.

Sportvoeten

Sportvoeten

Wat kan de pedicure voor sporters doen

De pedicure helpt u om uw voeten in goede conditie te houden door het verwijderen van overtollig eelt en het behandelen van likdoorns, kloven en pijnlijke hoeknagels drukvrij leggen. Een bloeduitstorting meestal onder de grote teennagel dient binnen 24 uur behandeld te worden. Ook kan de pedicure mogelijke problemen voorkomen door ze tijdig te signaleren. Daarnaast kan de pedicure u adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen en de persoonlijke verzorging van uw voeten.

Sportvoeten

Wat kunt uzelf doen

Zorg voor de juiste sportschoenen. Gevolgen van slecht passende sportschoenen zijn onder andere: ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels, kloofvorming aan de hielen, overmatig transpireren en/of blaren. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen.

Sportvoeten

Voorkom blaren

Vooral in het begin van een sportseizoen kunnen blaren optreden, omdat de huid enige tijd niet aan druk of wrijving is blootgesteld. Neem daarom beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden voor de training en wedstrijden af met Leukoplast. De schoen wrijft dan tegen de pleister aan in plaats van tegen de huid. Én poeder de Leukoplast en de huid in met talkpoeder voor minder wrijving.

Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed passen. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken.

Afspraak maken