Wrattenbehandeling

Voetwratten

Een gewone voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden – net als wratten op andere plaatsen van het lichaam – veroorzaakt door een virusaandoening.

 

Wrattenbehandeling

Wrattenbehandeling

Hoe herkent u een voetwrat

Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Soort voetwratten

Voetwratten zijn zeer besmettelijk, de gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Wrattenbehandeling

Eerst naar de huisarts

Als u een voetwrat heeft of denkt te hebben, adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts. Daar erbij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal een pedicure niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts.

Wrattenbehandeling

Wat kan de pedicure en uzelf doen bij wratten?

Het aanstippen met stikstof heeft veelal onvoldoende resultaat bij voetwratten op de voetzool. Achterliggende rede is simpelweg, eelt. Een voet is bedekt met eelt en de stikstof zal de wrat daarom niet voldoende kunnen bereiken. In onze praktijk behandelen wij voetwratten doelmatig door het overtollige eelt te verwijderen.

Wat kunt u zelf doen?

Het vervolgens dagelijks zelf aanstippen van de wrat zal dan leiden tot een beter resultaat.

Afspraak maken